Nový web Slovenskej sporiteľne ponúka väčší komfort a pestrejšie informácie v atraktívnom dizajne

18.08.2009 Celý región

Jedna z najnavštevovanejších internetových stránok na Slovensku www.slsp.sk má novú podobu. Nový web Slovenskej sporiteľne ponúka obsahovo pestrejšie informácie v príťažlivom dizajne.
Užívateľom tak uľahčí orientáciu vo svete financií a poskytne všetky potrebné bankové informácie rýchlo, komfortne a na jednom mieste.

„Slovenská sporiteľňa je moderná banka, ktorá klientom ponúka atraktívne služby aj prostredníctvom elektronických kanálov. Nový web je jednoduchý, svieži a zároveň prehľadný a komplexný, “ vysvetľuje Štefan Frimmer, hovorca Slovenskej sporiteľne a dodáva: „Použitý dizajn a nové funkcie urýchlia prácu návštevníkom stránky a zvýšia pohodlie po obsahovej aj po technickej stránke. “

Novinkami na webe Slovenskej sporiteľne sú interaktívne funkcie ako doručovanie noviniek či nový vyhľadávač bankomatov a obchodných miest alebo vyhľadávanie v ponuke novostavieb, ktoré banka financuje. K jednoduchej orientácii na stránke prispievajú aj použité farby, spôsob „rozbaľovania“ jednotlivých úrovní navigačného menu, ako aj nová štruktúra informácií pre jednotlivé segmenty klientov. K zrýchleniu prispieva aj podporná navigácia ku konkrétnej zobrazenej stránke.

Podľa servera naj.sk je web stránka Slovenskej sporiteľne jednou z troch najnavštevovanejších na Slovensku. Návštevnosť stránky od začiatku roka je viac ako 14 mil. zobrazení, čo je priemerne mesačne takmer 2 mil. zobrazení. Denne si stránku pozrie takmer 58 tisíc používateľov. Najviac ľudí navštívilo stránku Slovenskej sporiteľne v januári a marci tohto roka, a to viac ako 2 mil. užívateľov mesačne.

Najčastejšie sú zobrazované stránky so službami elektronického bankovníctva. Internetbanking využíva približne polovica klientov Slovenskej sporiteľne. Prostredníctvom neho vykonávajú približne 85 % domácich i zahraničných transakcií. V súčasnosti si môže klient s bankou elektronicky vybaviť prakticky čokoľvek. Okrem platieb si klienti prostredníctvom elektronického bankovníctva zriaďujú termínované vklady, žiadajú o úver, o platobné karty, menia limity na kartách alebo si otvárajú účty.

Ďalšími najčastejšie zobrazovanými informáciami sú: kurzový lístok, vyhľadávanie kontaktov obchodných miest banky a umiestnenie bankomatov. Stránka však návštevníkom ponúka aj informácie o tom, ako si správne vybrať vhodný úver, kalkulačku na výpočet splátok či tipy pri vybavovaní úveru na bývanie. Zároveň poradí, čo robiť v ťažkej životnej situácii, ako v bankovníctve na maličkostiach ušetriť, alebo ako sa počas dovolenky vyhnúť starostiam s peniazmi.

Slovenská sporiteľňa je s 2,5 miliónom klientov najväčšou komerčnou bankou na Slovensku. Jediným akcionárom Slovenskej sporiteľne je rakúska Erste Group Bank. Slovenská sporiteľňa má dlhodobo vedúce postavenie v oblasti celkových aktív, úverov pre obyvateľstvo, vkladov klientov, v počte obchodných miest a bankomatov. Komplexné bankové služby poskytuje v 272 obchodných miestach a 18 firemných centrách na celom Slovensku.
 

Vyberte región